Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE vine cu explicații în scandalul numirii fiului lui Teodor Meleșcanu consul al României la Bruxelles

MAE-SIGLA-wb2

 

Anchetă la Parchetul General după ce Teodor Meleșcanu și-a numit fiul vitreg consul general al României la Bruxelles. Ancheta a fost deschisă la plângerea lui Vasile Popovici, care a fost selectat pentru postul de consul general al României la Strasbourg în 20016, în timpul Guvernului Cioloş.

 

În răspunsul furnizat ziarului „Adevărul” MAE arată că numirea consulilor generali se realizează în conformitate HG. 760/1999 fiind un atribut al Guvernului. Ministerul mai arată ca la nivelul MAE s-a stabilit o procedură de selecţie a candidaţilor, dar ministrul nu este obligat să ţină cont de rezultat, fiind doar o selecţie cu rol consultativ. „În vederea identificării unor candidaţi din rândul personalului MAE sau din afara MAE care ar putea fi propuşi pentru a ocupa funcţii de conducere în Serviciul Exterior, ministrul afacerilor externe a stabilit o procedură de evaluare, prin intermediul căreia ministrul poate fi sprijinit în demersul său legal de formulare a unor propuneri spre a fi înaintate primului ministru. Subliniem faptul că, potrivit aceloraşi prevederi legale şi de organizare internă invocate anterior, procedura de evaluare a candidaţilor are un rol consultativ pe lângă ministrul afacerilor externe”, arată MAE.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile - Liderul PSD nu vrea să semneze sesizarea CCR privind protocoalele din justiție .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.