Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maersk opreşte toate transporturile de containere prin Marea Roşie, din cauza incidentelor din regiune

sky.com
Maersk

Maersk opreşte toate transporturile de containere prin Marea Roşie, din cauza incidentelor din regiune

Compania daneză de transport maritim A.P. Moller-Maersk va întrerupe toate transporturile de containere prin Marea Roşie până la o nouă notificare şi le va trimite printr-un ocol în jurul Africii, a declarat vineri un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters, conform Agerpres.

”În urma incidentului aproape de accident care a implicat Maersk Gibraltar de ieri şi a unui alt atac asupra unui vas container astăzi, am instruit toate navele Maersk din zonă care trebuiau să treacă prin strâmtoarea Bab al-Mandab să-şi întrerupă călătoria până la un nou ordin”, a declarat compania într-un comunicat.

Maersk a declarat joi că nava sa Maersk Gibraltar a fost vizată de o rachetă în timp ce călătorea de la Salalah, Oman, la Jeddah, Arabia Saudită, şi că echipajul şi nava sunt în siguranţă.

Vineri mai devreme, Maersk a negat afirmaţia mişcării Houthi din Yemen, aliniată Iranului, potrivit căreia miliţia ar fi lovit o navă Maersk care naviga spre Israel.

”Nava nu a fost lovită”, a declarat un purtător de cuvânt al Maersk pentru Reuters într-o declaraţie trimisă prin e-mail, în urma revendicării Houthi.

Houthi au susţinut că au efectuat o operaţiune militară împotriva unui vas container al Maersk, lovindu-l direct cu o dronă.

Houthi, care au făcut afirmaţia într-o declaraţie, nu au oferit nicio dovadă.

Maersk a spus că compania este profund îngrijorată de situaţia de securitate extrem de escaladată din sudul Mării Roşii şi din Golful Aden.

”Recentele atacuri asupra navelor comerciale din zonă sunt alarmante şi reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa siguranţei şi securităţii navigatorilor”, scrie compania în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.