Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maestrul si photoshopul

udrea cristoiu

Photoshop-ul este un instrument care a devenit indispensabil in industria de publicitate, de marketing, de divertisment. Este prezent in tot ce tine de promovarea unui produs, a unei persoane sau a unei idei. Faptul ca vedetele sunt 'ajustate' in pictorialele din reviste nu mai este un msiter pentru nimeni, dar ramane oarecum tabu sa vorbesti despre ajustarile in photoshop aplicate politicienilor.

Da, si politicienii apeleaza la photoshop cand isi creaza imaginea pentru afisele electorale, pentru materialele de campanie, dar si cand apar la randul lor in reviste pentru un interviu ilustrat.

Dar poate nici aceste detalii nu mai socheaza pe nimeni. Industria comunicarii, a marketing-ului si a publicitatii ne-a obisnuit cu asta. Insa atunci cand te astepti mai putin poti fi surprins. Atunci cand un personaj de moda veche care isi petrece zilele ca un soarece de biblioteca in arhive, care nu se arata preocupat de imaginea sa si care are acelasi stil neschimbat de zeci de ani ajunge si el pe mana photoshopului - asta da surpriza.

In descrierea de mai sus l-ati recunoscut probabil deja pe 'maestrul' Ion Cristoiu, il veti recunoaste si in imaginile de mai jos. Dar vedeti diferenta? Cate diferente identificati, asa ca-n jocurile copilariei?

Da, poate este mai tanar in fotografia prelucrata in photoshop, si da, in mod sigur nu "maestrul" a stat la calculator sa se 'ajusteze', dar s-a lasat 'ajustat' si probabil ca i-a si placut. Cui nu-i place sa ii fie gadilata vanitatea. Cui nu-i place sa ii fie sterse ca prin minune imperfectiunile fetei si sa ii fie schimbata culoarea tenului ca sa fie mai luminos, mai tanar. Cui nu-i place sa se vada cu parul mai bogat, cu sprancene conturate si neatinse de firele carunte ale batranetii. Cristoiu n-a parut niciodata preocupat de asta, nu?

Desigur totul culmineaza cu fundalul, si acela prelucrat sa il scoata in evidenta pe maestru, s-a umblat la lumina, la culoare, la textura. Nu s-a pierdut din vedere niciun detaliu pentru vedeta EVZ.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.