Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia de la stat! DNA: șeful Poliției din Eforie cerea mită 300 de lei pe zi pentru a tolera comerțul clandestin

DNA

Șeful Poliției orașului Eforie este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi luat bani pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă. Procurorii DNA Constanța au dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA- Serviciul teritorial Constanța, în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, inculpatul ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană, sume de bani, ca să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Procurorii susțin că ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin desfășurate cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

„Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități”, se arată în comunicatul DNA.

De asemena, în 10 august 2020, șeful Poliției Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În acest dosar sunt urmărite penal și alte persoane. Conform procurorilor, trei dinre acestea se află în stare de arest la domiciliu din 28 august 2020 pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Șeful Poliției Eforie nu are voie, pe timpul controlului judiciar, să părăsească România și să își exercite profesia de polițist.

„Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.