Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia gunoaielor a cumparat parlamentari cu 20.000 de euro bucata!

gunoaie deseuri

O nouă deschidere pentru procurorii anticorupție. Deșeurile aduc anual profituri uriașe firmelor au norocul se prindă contracte de strângere, procesare și reciclare.

Toată tărășenia ar fi fost descoperită în controalele efectuate de inspectorii Curții de Conturi prin primăriile patriei. Dupa ce s-au dumirit ca socotolelile strambe prezentate la control de catre primariile care achitau cu generozitate sume uriase firmelor de salubrizare se puteau datora doar unei duble contabilitati, oamenii lui Nicolae Vacaroiu au dat drumul mai departe la hartii, susține cei de la Național.

Prin urmare cei implicați în mafie au schimbat placa și au trecut la schimbarea cadrului legislativ. Motivația oficială a venit din afară după ce oficialii de la Bruxelles au făcut presiuni ca România să implementeze costisitoarele stații de transfer a deșeurilor, care sa preia 50 la suta din actualele depozite.

Informat de servicii președintele de la acea vreme s-ar fi opus noii legi în forma care se voia adoptată în Parlament și a avertizat că sunt probleme într-o ieșire publică.

Asa ca, stiind ca Basescu este greu de intors, chiar si pe sfarsit de mandat, „regii gunoaielor” au trecut pur si simplu la cumpararea de parlamentari care sa le asigure voturile necesare pentru a trece legea salubrizarii in forma dorita de ei. Iar dupa cum sustin sursele noastre, daca „formatorii de opinie” au primit si cate 40 -50.000 de euro, un simplu parlamentar din teritoriu a incasat 20.000 de euro pentru a apasa cum trebuie pe buton la momentul oportun, susțin sursele citate.

Potrivit datelor marea majoritate a acestor plati s-au facut cash, cu bani la punga! In disperare de cauza, cei din mafia gunoaielor s-au vazut nevoiti sa-si foloseasca si „sagetile” impuse in Guvernul Ponta, asa ca, pana la urma, au obtinut legea mult voita printr-o Ordonanta de Urgenta. Ceea ce nu inseamna nicidecum ca parlamentarii cumparati de catre gunoieri cu 20.000 de euro bucata au scapat de ancheta DNA, care se  afla in plina instrumentare. Mai ales ca unul din „capii” intregii combinatii s-a „spovedit”  deja in fata oamenilor Laurei Codruta Kovesi, a mai punctat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.