Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazin chinezesc din Cernavodă, închis de Protecția Consumatorilor: erau vândute produse care puneau viața oamenilor în pericol

The Sikkim Chronicle
Protectia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a verificat un magazin de produse asiatice din oraşul Cernavodă şi a decis închiderea acestuia pentru o perioadă de şase luni, după ce au fost constatate mai multe abateri, printre care fierbătoare care pun în pericol viaţa consumatorilor şi jucării aflate pe sistemul de alertă european, informează News.ro.

Citește și:  Garda Naţională de Mediu a lansat 'Comandamentul de vară'. Comisarii vor verifica salubritatea plajelor şi modul în care se gestionează deşeurile

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma verificării de la magazinul de produse asiatice Zang Shi Express, pe data de 13 iulie a primit decizia de suspendare a activităţii acestuia pentru o perioadă de şase luni, hotărârea fiind luată la solicitarea Comisariatului Constanţa.

El a mai spus că produsele chinezeşti vândute în asemenea magazine nu respectă nicio normă europeană.

”Este încă un mesaj ferm, transmis acestor operatori economici, de la care nu ne vom abate. Nu suntem lada de gunoi a Asiei. De la fierbătoare ce le pun într-un real pericol viaţa consumatorului până la jucăriile aparent inofensive dar prezente pe sistemul de alertă European rapEx, toate aceste produse trebuie retrase fără a expune consumatorii”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a precizat că asemenea acţiuni de control vor continua şi în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.