Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazinele groaziei, la Iași: ANPC a închis cinci unități LIDL din cauza mizeriei și a produselor expirate sau prost depozitate

inghetata lidl

Cinci magazine Lidl din Iaşi au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), deoarece au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie, legume şi fructe depreciate. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei.

ANPC a transmis, vineri, că în ultimele zile au fost controlate cinci supermarketuri Lidl din Iaşi.

Echipele de control au găsit următoarele nereguli: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare; folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate. cu poliţe şi paviment murdare; existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime, produse de panificaţie şi patiserie congelate; utilizarea unor vitrine neigienizate pentru expunerea în vederea comercializării pâinii şi produselor de patiserie.

De asemenea, comisarii au constatat utilizarea unor vitrine frigorifice pentru îngheţată neigienizate corespunzător, folosirea unor condiţii de depozitare care nu corespund celor recomandate de producători, practici comerciale incorecte referitoare la modul de informare a consumatorilor pe produs sau la raft, nerespectarea regimului promoţiilor, neexistând la comercializare produsul de referinţă al pachetelor de tip multi packaging.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 98.000 de lei. De asemenea, ei au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru unul dintre magazine, au propus închiderea temporară a trei magazine, pentru o perioadă de până la şase luni, şi închiderea temporară a unuia dintre magazine, pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni.

 

Cinci magazine Lidl din Iaşi au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), deoarece au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie, legume şi fructe depreciate. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei. ANPC a transmis, vineri, că în ultimele zile au fost controlate cinci supermarketuri Lidl din Iaşi. Echipele de control au găsit următoarele nereguli: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare; folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate. cu poliţe şi paviment murdare; existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime, produse de panificaţie şi patiserie congelate; utilizarea unor vitrine neigienizate pentru expunerea în vederea comercializării pâinii şi produselor de patiserie. De asemenea, comisarii au constatat utilizarea unor vitrine frigorifice pentru îngheţată neigienizate corespunzător, folosirea unor condiţii de depozitare care nu corespund celor recomandate de producători, practici comerciale incorecte referitoare la modul de informare a consumatorilor pe produs sau la raft, nerespectarea regimului promoţiilor, neexistând la comercializare produsul de referinţă al pachetelor de tip multi packaging. Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 98.000 de lei. De asemenea, ei au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru unul dintre magazine, au propus închiderea temporară a trei magazine, pentru o perioadă de până la şase luni, şi închiderea temporară a unuia dintre magazine, pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.