Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maghiarii din Transilvania, INSTRUIȚI cum să voteze la referendumul pentru definirea familiei

www.realitatea.net
vot, referendum

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilágyi Zsolt, a declarat marţi că prezidiul PPMT recomandă alegătorilor de etnie maghiară din Transilvania să participe la referendumul din zilele de 6-7 octombrie şi să voteze cu Da, scrie Agerpres.

"PPMT cere cetăţenilor români să se prezinte la referendumul din 6-7 octombrie despre familie şi să voteze cu DA. Credem că în criza generală europeană a căsătoriei şi a familiei, ce se manifestă nu numai în România, o întărire, o consacrare a instituţiei familiei şi a căsătoriei poate ajuta societăţile noastre creştine din centrul şi estul Europei", a declarat liderul PPMT.

Szilagyi a menţionat că, având în vedere tradiţiile seculare ardelene, realitatea socială din Transilvania, precum şi părerea bisericilor istorice maghiare, referendumul din 6-7 octombrie reprezintă "o şansă pentru consolidarea familiei şi a instituţiei căsătoriei", o oportunitate de a asigura - pe baza consensului existent - protecţia constituţională a căsătoriei, ca o comunitate formată prin voinţa liberă a bărbatului şi a femeii.

"Deşi Codul civil a definit şi până acum în mod clar instituţia căsătoriei, în condiţiile instabilităţii politice de durată din România, ataşăm importanţă confirmării constituţionale a căsătoriei ca instituţie şi ca fundament al familiei", a spus Szilágyi Zsolt.

Liderul PPMT a subliniat că, pe lângă consfinţirea căsătoriei între bărbat şi femeie, va trebui legiferat şi clar reglementat statutul juridic al parteneriatului de viaţă.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea - Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

"Forul legislativ să stabilească norme juridice clare, transparente şi univoce aplicabile persoanelor care optează pentru instituţia parteneriatului de viaţă înregistrat legal", a spus preşedintele PPMT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.