Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații, ATAC la Raluca Prună: Artizana celui mai odios atentat la statul de drept

justitie

Raluca Prună vrea o lege prin care magistrații să nu mai beneficieze de egalizarea salariilor. Ministrul Justiției va pune pe masa Guverului, în ședința din 31 august 2016, o propunere de modificare a OUG nr. 20/2016, care să prevadă ca magistrații și personalul auxiliar și conex din instanțe și parchete să nu mai beneficieze de egalizarea salariilor și a indemnizațiilor odată cu întreg aparatul bugetar. Acest lucru a agitat  apele în rândul judecătorilor și procurorilor.

PRU mai transferă un deputat: Oamenii 'domnului Dan' trec la Vlad Țepeș

Presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag, a transmis redactiei Lumeajustitiei.ro un mesaj adresat ministrului Justitiei, Raluca Pruna, inainte de promulgarea unei alte ordonante ce va viza excluderea magistratilor din sfera celor ce vor beneficia de egalizarea salariilor/indemnizatiilor.

Cererea de excludere a lui Ponta din Barou, 'FĂCUTĂ PRAF'. Atac DUR la Monica Macovei

Judecatoarea Gabriela Baltag avertizeaza in mesajul sau ca actul ce va fi emis de "doamna de la justitie cu sprijinul imediat al mecanismului guvernamental (...) va lipsi pentru totdeauna de eficienta hotararile pronuntate mai ales in materie de dreptul muncii - indiferent daca vorbim despre personal contractual, functionari publici sau chiar demnitari!"

In opinia judecatoarei Gabriela Baltag, prin demersul sau, Raluca Pruna a devenit "artizana celui mai odios atentat la statul de drept", sefa AMR apreciind ca actiunea ministresei Justitiei reprezinta "o premiera in istoria justitiei, care nu a fost gandita nici macar de regimul comunist!".

Pe data de 29 august, a avut loc o întâlnire "cu uşile închise" între ordonatorii de credite din justiţie (ÎCCJ, CSM, IJ, DNA, PG, MJ), în cadrul căreia, la iniţiativa ministrului Raluca Prună, s-a convenit asupra unui artificiu juridic, astfel încât diferenţele salariale dintre magistraţi să nu fie eliminate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.