Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații de la Mehedinți, decizii de ULTIMĂ ORĂ în cazul Sorinei - Părinții adoptivi cer DESPĂGUBIRI pentru șederea lor în România

Decizii de ultimă oră în cazul adopției micuței Sorina, care a fost ridicată din casa asistenților maternali la care locuia, fiind luată pe sus cu mascații.

Citește și: Ministerul lui Petre Daea, VERDICT care aruncă în aer războiul pornit de Liviu Dragnea pe tema legumelor cu pesticide

Judecătoria Mehedinți cere acte în cazul adopției Sorinei. Emiterea unei sentințe a fost amânată pentru data de 3 iulie în cazul solicitării făcute de procurorul general Bogdan Licu. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie".

Avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a explicat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România. Concret, aceștia cer ca daca instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar încasa dacă ar reveni în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion.

Cu privire la cererea de strămutare depusă de părinții adoptivi ai micuței, s-a constituit un nou dosar, tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea, iar soluția dată de judecători a fost declinarea competenței privind acestă strămutare către Curtea de Apel Craiova. Această instanță va analiza dosarul și va da o soluție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.