Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații din Republica Moldova supărați pe criticile aduse de Maia Sandu: Puterea judecătorească se subordonează doar legii

Telegraph.md
justitie Moldova

Magistrații din Republica Moldova se arată nemulțumiți de declarațiile șefului statului, care s-a arătat nemulțumită de unele acțiuni și decizii, adoptate de instanțele judecătorești. Potrivit unui comunicat al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, magistrații își exprimă „profunda îngrijorare față de conținutul declarației Maiei Sandu, precum că, „modul cum se comportă judecătorii astăzi, va determina notele pe care ei le vor primi ulterior în procesul de evaluare”.

„Reamintim că, potrivit Declarației de Suveranitate, aprobată prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 148 -XII din 23 iunie 1990, a statuat că separarea puterii legislative, puterii executive și a celei judiciare constituie principiul fundamental de funcționare a Republicii Moldova ca stat democratic bazat pe drept.

Totodată, reiterăm că Puterea judecătorească se subordonează doar legii. Amestecul în înfăptuirea justiției este inacceptabil”, precizează judecătorii.

În acest sens, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova, susține că a susținut și va susține plenar reformele autentice și necesare în sectorul justiției, în strictă conformitate cu angajamentele Republicii Moldova ca stat membru al Consiliului Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.