Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magnus Carlsen a câștigat cel mai lung meci din istoria Campionatului Mondial de Şah: Pentru prima dată vor avea loc două partide în aceeași zi

theguardian.com
Magnus Carlsen

Magnus Carlsen a câştigat cel mai lung meci din istoria Campionatelor Mondiale de şah, care a durat 7 ore şi 47 de minute. Carlsen a avut nevoie de 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi.

Campionul mondial la şah, Magnus Carlsen, a stabilit un nou record. A câştigat cel mai lung meci de şah din istoria Campionatelor Mondiale, scrie mediafax.ro.

Carlsen a avut nevoie de 7 ore, 47 de minute şi 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi. Vechiul record fusese stabilit în 1978, la meciul dintre Anatoli Karpov şi Viktor Korchnoi, care s-a încheiat după 124 de mutări.

Pentru că partida s-a încheiat după ora 12 noaptea, pentru prima dată în istorie vor avea loc două meciuri de la Campionatul Mondial de şah în aceeaşi zi.

La meciul dintre Magnus Carlsen şi Ian Nepomniachtchi sunt în joc 2 milioane de euro, dintre care 60% îi vor reveni câştigătorului. Momentan, Carlsen conduce în seria de 14 meciuri, cu 3 victorii şi un egal, în timp ce oponentul lui are doar 2 victorii şi un egal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.