Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măgura Cisnădie umilită de Team Esbjerg în grupele Cupei EHF: Scorul partidei 18-41

hcm baia mare handbal feminin

După un succes de prestigiu obţinut de SCM Craiova, 18-12 cu Nykobing (Grupa D), pentru handbalul feminin din România a urmat o zi de coşmar în grupele Cupei EHF. Mai exact, pentru Măgura Cisnădie, care a pierdut fără drept de apel partida de debut cu Team Esbjerg, 18-41, în cadrul Grupei A, scrie mediafax.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni

Măgura Cisnădie a intrat în grupele Cupei EHF total nepregătită, cel puţin asta indică rezultatul final din Danemarca, dar şi modul cum a mers treaba la club înaintea acestei partide. În luna decembrie, clubul din judeţul Sibiu le-a concediat pe două din cele mai importante handbaliste din lot, Deonise Fachinello şi Mariana Costa, care s-au întors cu o săptămână mai târziu la echipă din vacanţă. Apoi, a legitimat alte două jucătoare, pe Oana Chirilă Ţiplea şi Ionela Dinu, însă după data impusă de EHF – 1 ianaurie 2019, astfel că acestea nu au putut evolua în Danemarca. Măgura Cisnădie ştia încă din luna noiembrie că va juca în grupele Cupi EHF, a obţinut calificarea în Europa încă din primăvara anului trecut, dar a ajuns la acest nivel cu o echipă formată din 12 jucătoare, dintre care trei portari şi trei pivoţi. Pe deasupra, cu alte două handbaliste de bază cu probleme medicale. În aceste condiţii, trupa lui Alexandru Weber nu a avut cum să emită pretenţii în faţa unei echipe care are lot de Liga Campionilor.

Partida Team Esbjerg – Măgura Cisnădie a fost mai degrabă o confruntare între echipa daneză şi Ada Moldovan, cam singura jucătoare vizibilă din tabăra română, cu bune şi rele. Jucătoarea tot-factum de la Cisnădie a marcat 7 goluri şi a avut alte 10 şuturi la poartă irosite. Partida s-a „rupt” după o eliminare de 2 minute văzută tot de Ada Moldovan, în minutul 12, la scorul de 7-6 pentru gazde. La Cisnădie nu a mai avut cine să joace în atac, iar Esbjerg a luat distanţă. În numai 10 minute, diferenţa pe tabelă s-a făcut de 10 goluri, 17-7. La pauză, nordicele au intrat cu un un plus 13, 21-8, doar Frafjord şi Jansdottir fiind singurele jucătoare care nu şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Până la final şi cele două handbaliste aveau să înscrie.

În partea secundă, Team Esbjerg a continuat să-şi vadă de treabă, iar după alte 16 minute a ajuns la 20 de goluri diferenţă, 31-11. Dacă şi-ar fi propus, gazdele poate că ar fi câştigat şi la 30 de goluri avans, dar s-au mulţumit în final cu 41-18, oricum cea mai mare victorie înregistrată de o formaţie la acest nivel. Precedentele erau două victorii la 22 de goluri diferenţă, în Metzingen – Glassverket 39-17 şi Byasen – Vistal Gdynia 41-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.