Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmoud Abbas a indignat Comisia Europeană cu afirmația despre cele '50 de Holocausturi' comise de Israel

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Un comisar european a denunţat miercuri comentariile făcute la Berlin de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care a comparat cu Holocaustul tratamentul aplicat palestinienilor de către isralieni, relatează DPA, scrie Agerpres.

Margaritis Schinas, comisarul european responsabil pentru combaterea antisemitismului, a postat pe Twitter că declaraţia liderului palestinian a fost "inacceptabilă".

Descriind Holocaustul drept "o pată de neşters pe istoria Europei", Margaritis Schinas a adăugat: "Distorsionarea Holocaustului este periculoasă. Alimentează antisemitismul şi are un efect coroziv asupra democraţiei".

În timpul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Abbas a spus că ''Israelul a comis 50 de masacre în 50 de locaţii palestiniene începând din 1947''. ''50 de masacre, 50 de Holocausturi'', a adăugat el.

Cancelarul Olaf Scholz a părut nedumerit şi enervat de declaraţia lui Abbas, dar nu a oferit pe moment o replică, potrivit DPA. Conferința de presă s-a încheiat imediat după afirmația lui Mahmoud Abbasa. Ulterior, oficialii germani au spus că Olaf Scholz este indignat de afirmaţia lui Abbas.

''Pentru noi germanii în special, orice relativizare a Holocaustului este intolerabilă şi inacceptabilă'', a declarat ulterior cancelarul german pentru tabloidul Bild.

Abbas a făcut această declaraţie răspunzând unui jurnalist care l-a întrebat dacă va prezenta scuze Israelului la împlinirea a 50 de ani de la atacarea de către terorişti palestinieni a sportivilor israelieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972.

Pe 5 septembrie 1972, opt terorişti palestinieni din gruparea Septembrie Negru au pătruns în satul olimpic, unde au omorât doi membri ai echipei Israelului şi au luat nouă ostatici (opt sportivi şi antrenori israelieni şi un ofiţer de poliţie german), care au fost ucişi ulterior. Jocurile Olimpice au fost suspendate pentru o perioadă de 34 de ore, a avut loc o slujbă religioasă în memoria victimelor, iar steagurile ţărilor participante au fost coborâte în bernă.

La rândul său, premierul israelian Yair Lapid a reacţionat. ''Mahmoud Abbas care acuză Israelul de comiterea a '50 de Holocausturi' în timp ce el se află pe pământ german este nu doar o ruşine morală, ci şi o monstruoasă minciună'', a scris Lapid pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.