Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmoud Ahmadinejad nu candidează la prezidențiale, la cererea ayatollahului Ali Khamenei

Flag_of_Iran.svg

Fostul preşedinte ultraconservator iranian dintre anii 2005 şi 2013, Mahmoud Ahmadinejad, a anunţat marţi că nu va candida la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în mai 2017, precizare care vine după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a cerut să nu participe la acest scrutin, relatează AFP.

'Vă mulţumesc pentru declaraţiile importante (...) şi pentru a pune în practică recomandarea dumneavoastră, vă informez că nu am nicio intenţie să particip la prezidenţialele de anul viitor', a menţionat Ahmadinejad într-o scrisoare adresată ayatollahului Khamenei şi publicată de mass-media iraniană.

Citește și: N-ai mai văzut așa miri! Mireasa, ca mireasa, dar mirele… / FOTO

Anterior, Khamenei a declarat că l-a primit în vizită pe fostul preşedinte şi i-a transmis acestuia că 'nu este în interesul său şi al ţării' să candideze la scrutinul de anul viitor. Această candidatură 'ar provoca o bipolarizare nocivă a ţării', astfel şi-a motivat liderul suprem iranian solicitarea, adăugând că 'ţara are nevoie de unitate'.

În mod tradiţional, ayatollahul Ali Khamenei are ultimul cuvânt în problemele majore ale Iranului, atât în politica internă, cât şi în cea externă, iar recomandările sale sunt de obicei respectate.

Citește și: MĂCEL la Londra: S-au luat la omor, cu topoare / VIDEO

Retragerea lui Ahmadinejad survine la numai o zi după ce un alt conservator, Mohsen Rezai, fost comandant al Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, a anunţat că nu va participa nici el la scrutinul prezidenţial.

Actualul preşedinte, moderatul Hassan Rohani, ar urma să candideze pentru un al doilea mandat, dar conservatorii încearcă să se unească pentru a susţine un singur candidat care să se confrunte cu el. Un posibil contracandidat al lui Rohani este actualul primar al capitalei Teheran, Bagher Ghalibaf, care a mai participat, fără succes, la alegerile prezidenţiale din anii 2005 şi 2013, informează agerpres.ro.

Citește și: Tudor Chirilă: ‘Lui Ioan Gyuri Pascu îi datorez lansarea în muzică’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.