Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mahmud Abbas abia așteaptă să scape de concurenții de la Hamas - Planurile Autorității Palestiniene pentru Fâșia Gaza și poziția Israelului

nbcnews.com
Mahmoud Abbas

Liderul Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a declarat că, după încheierea războiului dintre Hamas și Israel, autoritatea sa va fi pregătită să recâștige controlul asupra Gazei, ca parte a unei soluții cu două state, a informat agenția de presă palestiniană Wafa.

"Ne vom asuma pe deplin responsabilitățile ca parte a unei soluții politice cuprinzătoare", a declarat Abbas, referindu-se la formarea unui stat palestinian independent, care ar include Cisiordania și Ierusalimul de Est, precum și Fâșia Gaza.

Guvernul Netanyahu, unul dintre cei mai de dreapta din istoria israeliană, și majoritatea membrilor săi resping însă această soluție la conflictul israelo-palestinian. Unii miniștri israelieni de extremă dreapta susțin anexarea Cisiordaniei și a Fâșiei Gaza.

Hamas a dat în 2007 o lovitură de stat împotriva AP

Hamas a preluat controlul Fâșiei Gaza în 2007, înlăturând mișcarea Fatah a lui Mahmud Abbas, care păstrează controlul asupra zonelor palestiniene din Cisiordania.

În urma masacrelor comise de Hamas pe 7 octombrie, Israelul intenționează să distrugă mișcarea islamistă palestiniană și capacitățile sale militare.

Statele Unite insistă ca Autoritatea Palestiniană să fie implicată în discuțiile privind viitorul Fâșiei Gaza după război.

Cu toate acestea, mulți palestinieni doresc ca domnul Abbas să demisioneze și cred că nu ar trebui să revină la putere în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.