Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA consideră 'de neiertat' moartea unei tinere iraniene după arestarea acesteia (Casa Albă)

Yahoo News
Jake Sullivan

Casa Albă consideră că moartea unei femei iraniene în vârstă de 22 de ani Mahsa Amini, după arestarea acesteia, este "de neiertat", a declarat vineri Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP preluat de agerpres.

"Vom continua să-i tragem la răspundere pe liderii iranieni pentru astfel de abuzuri ale drepturilor omului", a scris Jake Sullivan pe Twitter.

O fată iraniană, aflată în comă după ce a fost arestată la Teheran de către poliţie, a murit vineri, au declarat televiziunea de stat şi familia tinerei, activişti cerând ca cei responsabili pentru moartea ei "suspectă" să fie aduşi în faţa justiţiei.

Mahsa Amini se afla în vizită la Teheran cu familia, când a fost arestată marţi de unitatea specială de poliţie responsabilă cu aplicarea regulilor vestimentare stricte pentru femeile iraniene.

Poliţia din Teheran a declarat joi că Mahsa Amini a fost arestată împreună cu alte femei pentru a primi "instrucţiuni" privind regulile vestimentare. "Ea a suferit brusc o problemă cardiacă (...) şi a fost dusă imediat la spital", a adăugat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.