Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai are Putin încredere în conducerea Armatei Ruse, după contraofensiva ucraineană? Răspunsul oferit de Kremlin

vladimir putin dmitri peskov

„Operațiunea specială” din Ucraina va continua până când vor fi atinse toate obiectivele declarate inițial, a declarat jurnaliștilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a făcut această afirmație când a fost întrebat dacă conducerea militară a țării se mai bucură de încrederea deplină a președintelui Vladimir Putin în lumina ultimelor evoluții din estul Ucrainei.

„Operațiunea militară specială continuă. Va continua până la atingerea obiectivelor care au fost stabilite inițial", a declarat Peskov, potrivit agenției Interfax.

De asemenea, i s-a cerut să comenteze declarația Kievului privind loviturile Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei și dacă Federația Rusă plănuiește să se mobilizeze în urma rapoartelor de la Kiev privind o contraofensivă militară ucraineană.

Referitor la aceste două subiecte, Peskov a declarat: „Ambele întrebări nu sunt de competența mea, ambele întrebări sunt de competența Ministerului Apărării. Toate informațiile despre faptele privind atacurile cu rachete asupra țintelor, precum și despre rezultatele atacurilor cu rachete sunt furnizate de colegul meu (Igor) Konashenkov (reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării, n.r.) în timpul ședințelor de informare. Evaluările privind situația actuală sunt date fie de Ministerul Apărării, fie de comandantul-șef însuși.”

De asemenea, secretarul de presă al președintelui rus a transmis Ministerului Apărării o solicitare de a comenta raportul părții ucrainene privind demiterea comandantului Districtului Militar de Vest. Întrebat de jurnaliști dacă poate confirma informația, purtătorul de cuvânt al președintelui a spus: „Trebuie să contactați Ministerul Apărării.”

Peskov a declarat că Putin a fost în contact permanent cu ministrul apărării și cu alți comandanți militari și că i s-a raportat orice acțiune a armatei ruse în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

„Bineînțeles, tot ceea ce se întâmplă, orice acțiune pe care militarii o fac în timpul operațiunii militare speciale este raportată comandantului suprem”, a declarat el reporterilor când a fost întrebat cum a reacționat șeful statului rus la „regruparea de forțe și mijloace în Ucraina”.

„Președintele este în comunicare permanentă, non-stop, cu ministrul Apărării și cu toți comandanții militari. Firește, nu poate fi altfel în timpul unei operațiuni militare speciale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.