Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai este mult de muncă: Doar 6.300 de tineri au participat, anul trecut, la activitățile școlilor duminicale din Episcopia Italiei

basilica.ro
PS Siluan

Joi, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, au avut loc, în regim on-line, lucrările Adunării Eparhiale și cea de-a opta ediție a Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

În prima parte a programului, s-au aprobat mai multe decizii de ordin teritorial-administrativ, între care menționăm înființarea a două noi protopopiate, Lazio 4 și Sardegna. Apoi s-a prezentat Darea de seamă a Episcopiei pentru anul 2021, urmată de expunerea priorităților pastoral-misionare propuse pentru anul care a început.

A doua parte a programului a fost ocupată de cea de-a opta ediție a Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. După cuvântul de deschidere al Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, s-a rulat un trailer video în anticiparea filmului documentar despre Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, în care se dorește a se surprinde viața românilor ortodocși din Italia. Filmul documentar va fi disponibil în prima jumătate a acestui an.

Congresul a continuat cu două mărturii despre rugăciune, dat fiind faptul anul 2022 a fost declarat, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. Mărturiile au aparținut Preacuviosului Părinte Arhimandrit Antonie (Pința), starețul mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Spilimbergo, care a vorbit despre „Rugăciunea monahilor pentru lume - semn al iubirii Dumnezeiești”, și Preacucernicului Părinte Saul Șoptică-Vid, preotul paroh al parohiei „Sfântul Dimitrie Basarabov” din Budrio, tema abordată fiind legată de „Rugăciunea personală, familială și comunitară – temelia vieții creștinului”.

După sesiunea de dialog pe seama mărturiilor celor doi conferențiari, s-a difuzat un material video despre o campanie de cooptare a noi voluntari în cadrul Asociației „San Lorenzo dei Romeni”, asociația de caritate a Episcopiei noastre. De asemenea, s-a lansat și un spot publicitar despre donațiile 5 per mille în folosul susținerii activităților sociale ale acestei asociații.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a încheiat ziua printr-un cuvânt de mângâiere, în care a amintit despre rugăciune „ca principiu comunitar, în care să includem, în rugăciunea personală, cât mai multe categorii de persoane și pe întreaga obște creștinească. Rugăciunea de pocăință este cea care trebuie să primeze în cererea noastră către Domnul. Nu trebuie să limităm rugăciunea noastră doar la cele pământești, ci trebuie să extindem preocuparea noastră către cele folositoare spre mântuire și să avem inimă compătimitoare față cei aflați în necaz și în suferință”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.