Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI - Intervenţii de evacuare a apei din case şi curţi şi pentru degajarea copacilor căzuţi

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

În urma fenomenelor hidro-meteorologice s-au semnalat, duminică, în intervalul orar 8,00 - 17,00, efecte negative în 13 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Arad, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Teleorman, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti, informează MAI, potrivit Agerpres.

Efectivele MAI au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 16 case, 119 curţi şi 34 subsoluri şi pentru degajarea copacilor care au fost doborâţi de vânt şi a acoperişurilor desprinse. 

Circulaţia rutieră a fost afectată pe un drum naţional (DN 13 - judeţul Mureş) şi 2 drumuri judeţene (DJ 112F - judeţul Braşov şi DJ 107 - judeţul Alba). 

Potrivit MAI, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii din judeţul Bacău, IGSU a dispus suplimentarea mijloacelor de intervenţie cu 15 motopompe dislocate de la inspectoratele pentru situaţii de urgenta ale judeţelor Galaţi, Vaslui şi Brăila: 7 de la ISU Galaţi, 5 de la ISU Vaslui şi 3 de la ISU Brăila. 

În sprijinul structurilor de intervenţie hunedorene, 30 de pompieri, 2 motopompe remorcabile şi 4 motopompe transportabile din cadrul ISU Bihor şi ISU Timiş vor interveni în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii din judeţul Hunedoara. 

Cel mai afectat judeţ a fost Alba, unde a fost crescut nivelul de alertă la nivelul gărzii de intervenţie Blaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Alba, în vederea suplimentării forţelor care acţionează în teren, precizează MAI. 

* În judeţul Alba, în localitatea Şona, au fost evacuate temporar 14 persoane, care sunt cazate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale. Se intervine pentru evacuarea apei din 3 case, 2 beciuri şi 40 de gospodării. 

De asemenea, în localitatea Veseuşi, un echipaj medical care se deplasa pentru preluarea unui copil ce prezenta febră, tuse şi vărsături nu a putut ajunge din cauza viiturilor care au blocat drumul în localitatea Şona. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj de poliţie pentru preluarea ambulanţei SAJ şi îndrumarea acesteia pe o rută ocolitoare. Copilul a fost preluat de echipajul medical la ora 17,00. Pe DJ 107 în dreptul localităţii Şona traficul rutier este închis.

Citește și: Raed Arafat - vizite de lucru în zone afectate de vremea rea

* În judeţul Mureş, pompierii au intervenit în sprijinul autorităţilor şi localnicilor din Valea Cărbunarilor pentru degajarea apei acumulate pe un tronson din DN 13. Prin efortul comun al forţelor angrenate, s-a reuşit remedierea situaţiei şi reluarea traficului, în condiţii de normalitate. De asemenea, se intervine în localitatea Vânători pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei şi din beciurile inundate din cauza ploilor (75 de gospodării, 25 de subsoluri şi 12 case), informează sursa citată. 

* În judeţul Braşov, în localitatea Moieciu de Sus, s-a încheiat misiunea de degajarea a drumului DJ112F unde, din cauza ploii abundente, pe carosabil căzuseră pietre. Circulaţia se desfăşoară normal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.