Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți jurnaliști de la cotidianul turc Zaman au fost condamnați la închisoare sub acuzația de participare la lovitură de stat

bianet.org
zaman

Zeci de jurnaliști și directori care lucrau pentru cotidianul turc Zaman au fost condamnați vineri de un tribunal din Ankara la 10 ani de închisoare, fiind acuzați de legături cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc anul trecut în Turcia, anunță Amnesty International, conform Reuters, informează Mediafax.

Jurnaliștii arestați au fost puși sub acuzare la două luni după desfășurarea evenimentelor.

Această publicație, care acum nu mai există, a fost considerată ca fiind un mediu apropiat de o televiziune din Statele Unite, controlată de Fethullah Gulen. Ankara il acuză pe Gulen, care se află în exil în statul american Pensylvania din 1999, pentru instigare la lovitură de stat. Acesta insă neagă orice implicare.

Vezi și: Arestări în Turcia: Doi cetăţeni britanici au fost reţinuţi sub acuzația de 'propagandă teroristă' în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan

Vineri, tribunalul i-a condamnat pe cunoscuții jurnaliști Sahin Alpay și Ali Bulac la opt ani și nouă luni de închisoare pentru că ”fac parte dintr-o organizație teroristă”, în timp ce Mumtazer Turkone și Mustafa Unal au fost condamnați la 10 ani și jumătate, a anunțat Amnesty.

Jurnaliștii au negat la rândul lor acuzațiile ce le-au fost aduse.

După 20 de luni de arest, Alpay a fost eliberat în luna martie fiind pus sub arest la domiciliu, după ce Curtea Constituțională din Turcia a decis că drepturile acestuia au fost încălcate în timp ce se afla în arest și a cerut să fie eliberat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.