Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți lideri ALDE vor un singur președinte. Reacția lui Tăriceanu

tariceanu constantin

Congresul ALDE care va stabili o conducere unică a partidului ar putea avea loc în prima parte a anului, în funcţie de contextul politic, au precizat, miercuri, copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. 

"Nu am stabilit data Congresului. În principiu, noi am stabilit de anul trecut că după alegerile parlamentare anul acesta, în prima parte a anului să organizăm Congresul", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament, la întrebările jurnaliştilor, transmite Agerpres.

Ceea ce trebuie să ia în calcul Liviu Dragnea


Daniel Constantin a menţionat că acest Congres trebuie convocat deoarece este prevăzut în statutul ALDE şi este necesară o conducere unică în vederea alegerilor europarlamentare din 2019. 

"Eu pot să vă spun că încă din anul 2015, când am făcut primul Congres de unificare, am vorbit de primăvara anului 2017 şi acum, în funcţie de contextul politic, în funcţie de ceea ce vor considera şi colegii din ţară, în funcţie de prevederile statutare care spune că trebuie să cădem de acord asupra acestui moment, vom anunţa. Cu siguranţă trebuie să-l facem pentru că asta spune statutul ALDE şi aşa am prevăzut după doi ani de zile, deci după alegerile parlamentare. Cred că trebuie să avem o conducere unică şi să ne pregătim pentru 2019 primul test în această formulă a alegerilor parlamentare", a afirmat Constantin.

Misterul 'spargerii' sediului AEP. Ce spune Poliţia Capitalei


Întrebat dacă va candida la acest Congres, Daniel Constantin a spus că va analiza cu atenţie alături de colegii din teritoriu. 

"Eu în această lună împlinesc cam 7 ani de când conduc Partidul Conservator, devenit ALDE, voi analiza cu mare atenţie alături de colegii mei din teritoriu", a spus Constantin. 

El a adăugat că în momentul de faţă sunt alte preocupări politice şi guvernamentale. 

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu a luat o decizie dacă va candida la Congres. 

"Nu ştiu, mă mai gândesc, avem alte chestiuni mai importante în momentul ăsta", a subliniat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.