Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți patroni din Centrul Vechi au fost ARESTAȚI: Cum furau bani de la clienții care plăteau cu cardul

xplorio.ro
centrul vechi bucuresti

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar faţă de alte două Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus măsura controlului judiciar, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni în dauna unui cetăţean german.

"Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, şapte mandate de percheziţie, din care două la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, în cadrul unui dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni, în dauna unui bărbat, cetăţean german", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citește și: Piperea iese la rampă! ‘Nu își dau seama în ce rahat îi bagă acest frustrat?’

Ancheta a fost declanşată la finele lunii februarie 2019, când cetăţeanul german a reclamat că, în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit într-o unitate spitalicească şi ulterior a constatat că i-a dispărut portofelul în care avea bani, carduri şi documente personale şi că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale.

"Din investigaţiile şi cercetările efectuate în cauză, din datele şi probele administrate, s-a stabilit că bărbatului, în timp ce se afla în club, i-au fost încasate de pe card ca plată a consumaţiei sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar ulterior, la ieşirea din club, i-ar fi fost sustras şi portofelul în care se aflau trei carduri bancare care au fost folosite ulterior pentru efectuarea unor operaţiuni de retragere numerar, suferind un prejudiciu total de aproximativ 7.000 euro", se arată în comunicat.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Din audierile efectuate în cauză, precum şi din datele obţinute pe parcursul investigaţiilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că cel puţin din luna februarie 2019 unul dintre inculpaţi a iniţiat un grup infracţional organizat, al cărui mod de operare consta în ademenirea unor cetăţeni străini aflaţi în zona Centrului Vechi al municipiului Bucureşti, care erau apoi conduşi în diferite cluburi controlate de membrii grupului, în acest loc fiind preluaţi de angajatele societăţii care îi determină pe aceştia să consume băuturi alcoolice până la slăbirea capacităţii de concentrare, acesta fiind momentul când persoanelor vătămate le este solicitat să achite consumaţia, iar în cazul în care plata se efectuează cu cardul, pe aparatul POS este tastată în mod intenţionat o sumă greşită, prin adăugarea unei cifre suplimentare.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă, precum şi peste 8.000 de lei, sumă ce a fost indisponibilizată în vederea luării de măsuri asigurătorii.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate care au fost victime ale membrilor grupului, prin folosirea acestui mod de operare.

"DGPMB, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al municipiului Bucureşti, ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au efectuat mai multe controale în unităţile care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Vechi, acţiuni ce vor avea loc şi în perioada următoare", precizează comunicatul.

Citește și: A ieșit la suprafață! Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR

Activităţile au avut şi au ca scop prevenirea, informarea şi verificarea celor care îşi desfăşoară activitatea în această zonă. Au fost dispuse măsuri de remediere acolo unde au fost constatate deficienţe, iar în situaţia în care acestea nu au fost remediate au fost aplicate sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.