Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mai multe țări vor putea visa' după mărirea numărului de echipe la CM

Gianni Infantino

Cupa Mondială de fotbal din 2026, care se va disputa cu 48 de echipe, față de 32 la ediția din 2018, va permite "mai multor țări să viseze", a declarat marți președintele FIFA, Gianni Infantino, citat de AFP. Infantino a afirmat deja în trecut că mărirea numărului de echipe va face ca mai multe țări să spere că vor fi prezente la turneul final.

"Vestea bună este că Mondialul cu 48 de echipe se va disputa tot timp de 32 de zile, echipa învingătoare va juca 7 meciuri și turneul va avea loc pe 12 stadioane, la fel ca astăzi", a afirmat Infantino într-o conferință de presă, imediat după ce FIFA a adoptat această reformă. "Trebuie să conturăm Cupa Mondială a secolului 21 (...) Fotbalul nu se limitează la Europa și la America Latină", a adăugat urmașul lui Sepp Blatter, ales în februarie anul trecut, mai ales pe baza promisiunii că va extinde formatul Mondialului. El propunea atunci un turneu final cu 40 de echipe.

Mondialul 2026, a cărui gazdă va fi stabilită în mai 2020, va avea 16 grupe de câte 3 echipe, primele două clasate urmând să se califice în șaisprezecimi de finale. Numărul de locuri suplimentare alocate fiecărei confederații "nu a fost încă decis", dar "fiecare confederație va avea mai multe locuri", a spus Infantino, conform Agerpres.

Unul din argumentele avansate de FIFA pentru a justifica această extindere este creșterea cu 640 de milioane de dolari a veniturilor în raport cu previziunile pentru Mondialul 2018, găzduit de Rusia, care va avea 32 de echipe. "Sunt niște estimări, e greu să știi care va fi situația economică peste câțiva ani", a nuanțat totuși președintele FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.