Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii înmulțesc brățările electronice: Internele au obținut în Parlament fonduri suplimentare pentru 2023

stuttgarter-nachrichten.de
bratara electronica

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au admis, luni, la solicitarea PNL, suplimentarea bugetului Ministerului de Interne pentru achiziționarea de brățări electronice de supraveghere.

Comisiile de buget-finanțe au acceptat suplimentarea bugetului MAI cu 15 milioane de lei pentru pentru cumpărarea a încă 1.000 de bucăți kituri de monitorizare și cheltuieli de personal aferente implementării proiectului SIME în județul Argeș și Timiș.

„Fenomenul violenței domestice a luat amploare în anul 2022. Datele statistice pentru primele 10 luni ale acestui an sunt elocvente: aproximativ 75.000 de cazuri în care polițiștii au intervenit; numărul faptelor penale în domeniu, în creștere, la peste 46.000, cu 13,4% față de aceeași perioadă a anului 2021; au fost emise aproape 11.000 de ordine de protecție provizorii, peste 4.000 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată”, conform expunerii de motive.

La 1 octombrie 2022, a devenit operațional Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), al cărui buget total (pentru patru ani) a fost stabilit la 240.975 mii lei pentru achiziționare SOFT și 15.000 de brățări electronice. Pentru 2022 au fost alocați inițial 32.190 mii lei, dar s-au cheltuit 45.000 mii lei, pentru achiziţia a 964 de kituri de monitorizare şi a infrastructurii hardware şi software.

„Având în vedere nevoia de extindere a instrumentelor de prevenție și control care s-au dovedit eficiente pentru victimele violenței domestice, aparținători și societate, este necesară suplimentarea bugetului destinat aplicării etapizate a proiectului Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), astfel încât în prima etapă, care la momentul actual este destinată doar unui număr de trei județe și București, să fie extinsă și la alte județe, respectiv Argeș și Timiș”, potrivit inițiatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.