Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe clase din opt unități de învățământ din județul Constanța au fost trecute în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Mai multe clase și grupe de preșcolari din opt unități de învățământ din județul Constanța au fost trecute în scenariul roșu, conform unei decizii luate miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța, anunță MEDIAFAX.

Membrii CJSU au votat miercuri trecerea din scenariul 2 în scenariul 3 în cazul a 5 unități de învățământ: Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța (până pe 26 octombrie, pentru două clase a III-a, un cadru didactic confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids” Constanța (până pe 27 octombrie, pentru grupa mare „Steluțele”, un îngrijitor confirmat), Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (până pe 28 octombrie, pentru grupa mică, un elev confirmat), Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar (până pe 28 octombrie, pentru o clasă a II-a și două clase a VII-a, un cadru didactic confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Constanța (până pe 28 octombrie, pentru grupa mare „Magic Forest”, un cadru didactic confirmat).

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

De asemenea, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol va trece din scenariul 1 în scenariul 3, până în 23 octombrie, pentru o clasă a V-a, o clasă a VI-a și două clase a VII-a, ca urmare a infectării unui cadru didactic.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele și Grădinița cu Program Normal Fântânele vor trece din scenariul 2 în scenariul 3, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată peste indicele de 3 / 1.000 locuitori.

Grădinița „Albă ca Zăpada” Năvodari, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla, Grădinița cu Program Normal Tuzla, Școala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu, Grădinița cu Program Normal Cerchezu, Școala Primară nr. 1 Viroaga, Grădinița cu Program Normal Viroaga vor trece din scenariul 1 în scenariul 2, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori, a anunțat Prefectura Constanța.

Alte trei unități vor trece din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Este vorba despre Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța și Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu, Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai vor trece din scenariul 2 în scenariul 1, după ce rata de incidență cumulată a scpzut sub indicele de 1 / 1.000 locuitori și după ce au fost asigurate condițiile pentru învățământ „față în față”, a mai transmis Prefectura Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.