Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe companii producătoare de automobile, suspectate de formarea unui cartel

economica.net
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile masini

Organismele europene de reglementare a concurenţei au efectuat marţi inspecţii la mai multe companii producătoare de automobile şi asociaţii active în sectorul auto pe fondul suspiciunilor că acestea au încălcat regulile europene care interzic înfiinţarea de carteluri, transmite Reuters.

În paralel, Comisia Europeană a solicitat informaţii de la mai multe companii active în sectorul auto, fără a dezvălui numele companiilor, potrivit Agerpres.ro.

"Inspecţiile şi solicitările de informaţii vizează o posibilă înţelegere cu privire la colectarea, gestionarea şi recuperarea autoturismelor şi utilitarelor aflate la finalul duratei de funcţionare care sunt considerate deşeuri" a precizat Comisia Europeană.

Constructorul auto german BMW a informat că a primit o solicitare de a furniza informaţii şi a adăugat că va răspunde la această solicitare. La rândul său, rivalul Mercedes Benz a anunţat că nu se aşteaptă să fie amendat deoarece cooperează cu Comisia Europeană şi Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie.

Companiile care sunt găsite vinovate de încălcare regulilor UE cu privire la carteluri riscă amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

În ultimul deceniu Comisia Europeană a acordat amenzi cu o valoare totală de aproximativ 2,2 miliarde de euro pentru companiile care au pus la punct carteluri pe piaţa pieselor de schimb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.