Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe echipe de specialiști lucrează intens pe traseul viitorului drum expres Arad-Oradea

drum expres

Mai multe echipe de specialiști lucrează pe traseul viitorului drum expres Arad-Oradea. La final, experții vor actualiza studiul de fezabilitate și vor realiza proiectul tehnic pentru șoseaua modernă.

Echipele de specialiști lucrează concomitent în județele Bihor și Arad, prin care va trece drumul expres, conform Mediafax.

Pentru a putea întocmi proiectul tehnic este nevoie ca proiectanții să efectueze studii topografice și geotehnice, studii arheologice și lucrări de deminare, analize de impact și documentații de mediu, studii de trafic, evaluări de impact, audituri de siguranță rutieră și studii de soluții pentru relocări de utilități.

„Ne propunem să finalizăm această etapă în primele două luni ale anului viitor. Proiectanții vor trece apoi la proiectarea efectivă, pe baza datelor extrase din aceste studii și a soluțiilor convenite cu avizatorii. În vara anului viitor am putea definitiva proiectul tehnic. După aprobarea acestuia se va organiza procedura de licitație pentru selectarea unui constructor. Colaborăm cu toți cei implicați pentru a scurta durata proiectării”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Drumul expres Arad-Oradea va avea o lungime de 119 kilometri, cu două benzi de circulație pe sens. Vor fi construite 75 de pasaje supraterane și poduri peste cursuri de apă și intersecții cu alte drumuri.

De asemenea, sunt propuse opt noduri rutiere, patru în județul Bihor și patru în județul Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.