Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe familii din Dâmboviţa, obligate să se mute din cauza unei alunecări de teren

jurnaldedambovita.ro
alunecare de teren

Unsprezece gospodării din localitatea Văleni - Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren reactivate în urma ploilor din ultimele zile, iar trei familii au fost nevoite să se mute din locuinţele aflate în pericol, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a reactivat alunecarea de teren din comuna Văleni - Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de aproximativ 300 de metri, fiind afectate unsprezece gospodării.

În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Văleni-Dâmboviţa, din cele unsprezece case afectate au fost evacuate trei familii, ale căror locuinţe nu mai prezentau siguranţă, acestea mutându-se la rudele din localitate. De asemenea, drumul sătesc care intersectează drumul comunal DC 30A a fost afectat pe o lungime de aproximativ 200 de metri, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto. A fost afectată şi reţeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă şi s-a dispus drenarea apei de către Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, cu ajutorul unui buldoexcavator.

Conform sursei citate, luni, în zona afectată vor merge prefectul judeţului Dâmboviţa, şeful ISU “Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialişti formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea unor măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.