Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe jucătoare române au primit wild-card-uri din partea organizatorilor pentru intrarea pe tabloul de calificări al turneului Transylvania Open

tenis

Jucătoarele române de tenis Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei şi Irina Fetecău au primit wild-card-uri din partea organizatorilor pentru intrarea pe tabloul de calificări al turneului Transylvania Open (WTA 250), care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 25-31 octombrie, se arată pe site-ul oficial al competiţiei, conform agerpres.

Meciurile din calificări se vor disputa sâmbătă şi duminică. Dintre cele 24 de jucătoare aflate la startul calificărilor, şase vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorţi are loc sâmbătă.

Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild-card pe tabloul principal la Winners Open. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările turneului Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA.

Andreea Prisăcariu, 21 de ani, are 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu şi alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului, pe 254 acum). Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor. 

Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria Under-18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Până acum, ea a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate a reuşit să intre în clasamentul WTA. 

Irina Fetecău, 25 de ani, a urcat anul acesta spre primele 200 de jucătoare ale lumii după ce a evoluat în calificările unor turnee puternice şi a jucat cele mai importante finale de până acum. În primăvară, Fetecău a jucat finala turneului de la Naples, Florida (ITF 25K), iar săptămâna următoare a ajuns în semifinale la Bonita Springs (ITF 100K), venind din calificări. 

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 va avea loc în perioada 25-31 octombrie, în BT Arena din Cluj-Napoca. Sala va fi împărţită în două zone pentru a separa complet cele două terenuri de tenis pe care vor avea loc meciurile, o premieră în producţia de evenimente din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.