Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe nave petroliere blocate în Golful Persic în urma atacurilor aeriene asupra rebelilor Houthi

GNL gaz natural lichefiat

Se pare că Qatarul a încetat să mai trimită petroliere de GNL prin strâmtoarea Bab el-Mandeb după ce atacurile aeriene au crescut riscurile regionale, potrivit unor rapoarte, scrie upstreamonline.com.

Mai multe petroliere de gaz natural lichefiat au fost blocate în weekend în regiunea Golfului Persic după ce SUA și Marea Britanie au lansat săptămâna trecută atacuri aeriene împotriva rebelilor Houthi din Yemen, susținuți de Iran.

Navele de GNL Al Ghariya, Al Huwaila și Al Nuaman încărcaseră la Ras Laffan din Qatar și ar fi trebuit să se îndrepte spre Canalul Suez, dar s-au oprit în largul coastei Omanului pe 14 ianuarie, a relatat luni Reuters, citând datele de urmărire a navelor LSEG.

Petrolierul Al Rekayyat s-a oprit, de asemenea, pe traseul său pe 13 ianuarie în Marea Roșie, a precizat Reuters.

Se pare că Qatar a întrerupt trimiterea de tancuri de GNL prin strâmtoarea Bab el-Mandeb, după ce atacurile aeriene au crescut riscurile în această cale navigabilă, susține un raport al Bloomberg.

QatarEnergy nu a răspuns imediat la o solicitare a Upstream cu privire la petrolierele GNL blocate.

Atacurile americano-britanice au avut loc la câteva ore după ce Iranul a capturat un petrolier în largul Omanului, alimentând și mai mult tensiunile din Orientul Mijlociu.

Din noiembrie, Houthis, susținuți de Iran, au vizat nave comerciale care călătoresc spre și dinspre Canalul Suez, deoarece Houthis se opun războiului Israelului împotriva Hamas - un alt grup susținut de Teheran - în Gaza.

De asemenea, un număr tot mai mare de petroliere s-au îndepărtat săptămâna trecută de Marea Roșie, iar alte câteva au fost deviate în urma atacurilor aeriene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.