Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe persoane și firme din București și din țară, 'luate PE SUS' de MASCAȚI: Acuzații GRAVE

observatorulph.ro
perchezitii

Poliţiştii din Alba efectuează joi dimineaţa opt percheziţii în Bucureşti şi judeţele Alba, Cluj şi Mehedinţi la trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4,2 milioane de lei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă, se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Citește și: Zeci de PERCHEZIŢII în Bucureşti şi două judeţe. Milioane de lei prejudiciu

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 4,2 milioane de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Percheziţiile, efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au loc în Bucureşti şiMehedinţi (câte 2), Cluj (3) şi Alba (1). Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul IPJ Mehedinţi, IPJ Cluj, Poliţia Sector 2 Bucureşti şi Poliţia Sector 3 Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.