Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de PERCHEZIŢII în Bucureşti şi două judeţe. Milioane de lei prejudiciu

www.ziuanews.ro
mascati

Un număr de 22 de percheziţii sunt efectuate joi dimineaţă de poliţişti în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele mai multor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, potrivit Poliţiei Române.

Dintr-un comunicat de presă transmis de IGPR reiese că, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale cercetate pentru evaziune fiscală.

Vezi şi: NEBUNIE totală în SISTEM. Fost șef SIPA a fost parcat șef în SIE. Implicații și combinații

Vezi şi: Dezvăluiri uluitoare la România TV: 'Dosarele unor magistraţi, SUSTRASE din arhiva SIPA '

Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2011-2012, prin înregistrarea în contabilitatea a 5 societăţi comerciale a unor achiziţii fictive de la societăţi de tip fantomă, ar fi fost prejudiciat bugetul de stat cu 8.040.597,32 de lei, reprezentând TVA ilegal dedus în cuantum de 4.869.261,00 lei şi impozit pe profit datorat în valoare de 3.171.336,32 lei. 

Conform comunicatului, sumele de bani reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive ar fi fost scoase succesiv, în numerar, din bancomate sau de la casieria mai multor bănci, de către persoanele interpuse în circuitul evazionist ca reprezentanţi ai societăţilor fantomă ce nu au desfăşurat în fapt activităţi economice. 

La acţiune participă echipe constituite din poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, S.I.A.S. şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, cu sprijinul specialiştilor criminalişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.