Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe persoane sunt audiate în cazul pădurarului omorât de hoții de lemne în zona Lăpuș

dcnews.ro
padurari

Mai multe persoane sunt audiate la această oră în cazul pădurarului de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț omorât miercuri seara, cel mai probabil de către hoții de lemne. Anchetatorii stabilesc dacă arma cu care a fost împușcat era a pădurarului sau nu, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat, joi, că s-a înregistrat o cauză pentru infracțiunea de ultraj, raportată la cea de omor și uz de armă.

„În cazul pădurarului împușcat mortal în zona Lăpuș sunt identificate mai multe persoane care s-au aflat la fața locului dar, deocamdată, nu s-a făcut nicio acuzație. Acestea sunt audiate de anchetatori. Cauza nu este una simplă. Se desfășoară activități procedurale atât la fața locului, cât și la Serviciul de Medicină Legală a Spitalului Județean Baia Mare, unde se face necropsia. S-a înregistrat o cauză pentru infracțiunea de ultraj, raportată la cea de omor și uz de armă”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, anchetatorii vor să stabilească dacă arma de vânătoare cu care a fost împușcat pădurarul era a lui sau nu.

„A fost un singur glonț tras”, au precizat sursele judiciare.

Polițiștii maramureni au spus că pădurarul împușcat avea 30 de ani. Acesta a lăsat în urmă o soție și trei copii minori.

Citește și: Accident GRAV - Trei copii au fost răniți, după ce mașina în care erau, condusă de o tânără beată, s-a răsturnat

Pădurarul de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost omorât miercuri seara, împușcat.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, a arătat că riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească.

„Din păcate aveam o seară tristă ! La Romsilva - Directia Silvică Maramureș, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în această seară (miercuri – n.r.) hoții de lemne l-au omorât cu violență pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în județul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească! Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi?”, se arată în postare.

IPJ Maramureș a anunțat la rândul său într-un comunicat că miercuri seara, într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat.

Surse judiciare declarau  că pădurarul respectiv ar fi primit o sesizare privind un furt de lemne și ar fi fost împușcat de hoți cu o armă de vănătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.