Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe şcoli din Noua Zeelandă au primit alerte cu bombă: Autoritățile denunță un atac cibernetic orchestrat din străinătate

flags
Noua Zeelanda

Peste zece şcoli din Noua Zeelandă au primit joi alerte cu bombă, care au provocat numeroase perturbări şi autorităţile au denunţat un atac cibernetic orchestrat din străinătate, relatează France Presse.

Majoritatea şcolilor vizate au fost închise sau evacuate, potrivit Agerpres.

Cherie Taylor-Patel, preşedintele Federaţiei directorilor de şcoală din Noua Zeelandă, a declarat pentru postul de radio RNZ că a discutat cu Ministerul Educaţiei, care "crede că este de fapt un atac cibernetic din străinătate".

Poliţia neozeelandeză a declarat într-un comunicat că "nu crede că există un risc pentru siguranţă".

Acest nou val de ameninţări intervine la 24 de ore după apelurile false lansate miercuri şi care vizau patru şcoli din Noua Zeelandă, în Waikato, Thames şi Gisborne (nord).

Autorităţile au declarat că investighează în continuare ameninţările la adresa şcolilor din Marlborough, Masterton, Kaikoura, Greymouth, Queenstown, Levin, Whanganui, Rolleston, Takaka, Geraldine, Dunstan, Ashburton şi Palmerston North.

Comandantul regiunii Tasman, Simon Feltham, a spus că "doi tineri" erau interogaţi în legătură cu o ameninţare la adresa Colegiului de Fete din Marlborough.

Nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv în şcolile vizate.

Şcoli din Noua Zeelandă şi Australia au fost vizate de ameninţări cu bombă în 2016.

În 2018, un israeliano-american a fost condamnat la 10 ani de închisoare de către un tribunal israelian pentru că a lansat aproximativ 2.000 de alerte false în America de Nord, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Norvegia şi Danemarca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.