Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe scrisori dezvăluite recent oferă o imagine asupra minţii geniale a lui Einstein

Peste o sută de pagini de manuscris redactate de fizicianul german Albert Einstein, ce oferă o imagine asupra minţii sale geniale, au fost prezentate de o universitate din Israel, miercuri, cu câteva zile înainte de aniversarea a 140 de ani de la naşterea legendarului om de ştiinţă, informează DPA preluată de Agepres.

Documentele au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Universitatea Ebraică din Ierusalim, instituţie fondată cu sprijinul unor personalităţi printre care s-au numărat şi Albert Einstein.

Multe dintre cele 110 pagini, care includ atât opinii pe teme personale cât şi ştiinţifice, majoritatea redactate între anii 1944 şi 1948, nu au fost dezvăluite anterior.

Printre acestea se află patru scrisori trimise de Einstein vechiului său prieten şi coleg Michele Besso. Trei dintre epistole, scrise în 1916, fac referire la o ''idee glorioasă'' pe care Einstein a avut-o cu privire la absorbţia şi emisia luminii de către atomi, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de universitatea din Israel. Această idee a stat ulterior la baza tehnologiei laser.

Într-o scrisoare redactată în 1935 în Statele Unite şi adresată fiului său, Hans Albert, aflat în Elveţia, Einstein, care era evreu, s-a arătat îngrijorat în legătură deteriorarea situaţiei din Europa şi creşterea influenţei Partidului Nazist în Germania.

Fizicianul şi-a exprimat speranţa rezervată cu privire la îmbunătăţirea treptată a situaţiei din Germania. ''Să sperăm că nu vom avea mai întâi un război în Europa... restul Europei începe acum în sfârşit să ia lucrurile în serios, în special englezii. Ar fi fost mai bine şi mai uşor dacă şi-ar fi dat seama în urmă cu un an şi jumătate'', a scris fizicianul german în această epistolă.

Einstein a părăsit Germania cu puţin timp înainte ca Adolf Hitler să ajungă la putere în 1933 şi a renunţat la cetăţenia germană.

El s-a mutat în Statele Unite şi a primit cetăţenia acestei ţări în 1940

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.