Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe spitale din Polonia a suspendat vaccinările pentru că a rămas fără ser

AP
Polonia

Mai multe spitale din Polonia au raportat luni că au suspendat vaccinările după ce nu au primit dozele programate, a relatat agenţia PAP, potrivit dpa, potrivit Agerpres.

Spitale din Cracovia, Leszno şi Plock se numără printre cele care au anunţat că suspendă inoculările.

Din cele 360.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech programate să sosească în Polonia luni, producătorul a livrat doar 176.000, a arătat Michal Dworczyk, oficial guvernamental responsabil cu programul naţional de vaccinare.

Oficialul a criticat acordul de achiziţie de vaccinuri semnat de Comisia Europeană, afirmând că acesta este 'departe de a fi perfect' şi că Polonia analizează posibilitatea de a cumpăra vaccinuri în afara acordului la nivelul UE.

Până în prezent, în Polonia au primit prima doză de vaccin peste 475.000 de oameni, a precizat Dworczyk.

Medicii şi personalul auxiliar au avut prioritate la vaccinare. Polonia are în plan să înceapă pe 25 ianuarie vaccinarea populaţiei generale, începând cu vârstnicii.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Pe lângă problemele din programul de vaccinare, în Polonia creşte rezistenţa faţă de restricţiile impuse de guvern, care a prelungit lockdown-ul parţial până la sfârşitul lui ianuarie, unele firme anunţând că intenţionează să sfideze interdicţiile şi să deschidă.

Până luni după-amiază, peste 100 de afaceri, printre care baruri, restaurante, cluburi, centre de sporturi de iarnă şi hoteluri, şi-au anunţat intenţia, prin intermediul contului de Twitter @otwieramy (noi redeschidem), de a reporni activitatea.

Ele au citat o recentă hotărâre a unui tribunal administrativ potrivit căreia lockdown-ul parţial instituit de guvern a fost aplicat fără respectarea procedurilor necesare şi încalcă drepturile cetăţenilor garantate de Constituţie.

Începând de luni, cei mai mici elevi pot să revină la şcoală, însă autorităţile nu au ridicat niciun fel de restricţii pentru firme.

'Situaţia devine tot mai greu de suportat pentru antreprenori. Multe firme de familie sunt ameninţate de faliment', a afirmat Krzysztof Zuk, un lider regional al Platformei Civice, cel mai mare partid de opoziţie.

Politicienii Platformei au susţinut luni mai multe conferinţe de presă în ţară, criticând ceea ce ei consideră a fi ineficienţa schemei guvernamentale de ajutorare a afacerilor.

Pe de altă parte, prim-ministrul Mateusz Morawiecki şi-a reiterat apelul la respectarea restricţiilor, ameninţând cu sancţiuni. 'Vom întări controlul pentru a impune respectarea regulilor. Trebuie să menţinem restricţiile pentru ca virusul să nu se răspândească mai mult' în rândul populaţiei, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.