Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe terenuri agricole şi gospodării din Covasna au fost inundate în zona Baraoltului şi Întorsurii Buzăului

alerta

Mai multe terenuri agricole şi gospodării din zona Baraoltului şi Întorsurii Buzăului au fost inundate marţi, în urma revărsării apelor, pe fondul precipitaţiilor abundente şi topirii zăpezilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat pentru Agerpres că mai multe echipaje au intervenit în cursul serii, cu motopompe, în localitatea Băcel, unde a fost inundat un pod, precum şi în satele Brădet şi Floroaia, aparţinătoare oraşului Întorsura Buzăului, unde apa a pătruns în curţile mai multor gospodării.

În cursul după-amiezii, Serviciul de Pompieri Voluntari Arcuş a intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile a două case din localitate. Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri se vor face bilanţul şi estimarea pagubelor.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, ing. Ioan Ilaş, a declarat pentru AGERPRES că pârâul Cormoş a depăşit, în cursul zilei de marţi, cota de pericol în zona Baraolt, unde au fost inundate mai multe terenuri agricole, iar cotele pârâului Vârghiş, ale Râului Olt şi Râului Negru sunt în creştere. "Noi suntem pe teren cu oameni şi utilaje, pregătiţi să intervenim dacă va fi cazul", a spus Ilaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.