Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe tranzacții ale SIF 1, investigate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

ASF

ASF a iniţiat o investigaţie cu privire la faptul că tranzacţii de câteva sute de lei la SIFI Imobiliare, vehicul de investiţii imobiliare al SIF1, urcă activul SIF1 cu peste 1 miliard de lei, potrivit Mediafax.

La jumătatea lunii iunie, ZF a scris că SIF1 şi-a majorat activul net pe parcursul lunii mai cu 1,18 miliarde de lei, adică 51% faţă de luna precedentă, creştere determinată în principal de o singură tranzacţie de doar 286 lei la o societate controlată în proporţie de 99,9997% de SIF1.

În iulie au fost înregistrate două tranzacţii cu 770 de lei la SIFI, la preţuri în creştere cu 29%, respectiv 8%. VAN-ul SIF1 pe iulie încă nu a fost publicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat o in­vestigaţie în contextul în care în luna mai din 2020 o singură tranzacţie de 286 de lei cu acţiuni ale SIFI Imo­biliare, societate controlată în pro­­porţie de 99,9997% de SIF1 Banat Crişana, a majorat activul net al SIF1 cu 1,2 mld. lei, plus 51%.

Citește și: Vasile Blaga îi distruge visul lui Traian Băsescu: NU poate învia vechiul PDL

Ulterior, pe 15 iulie 2020 a fost înregistrată o altă tranzacţie cu SIFI, la un preţ în creştere cu 29%, iar pe 16 iulie o alta la un preţ mai mare cu 8%.

SIF1 Banat Crişana menţionează în raportul lunar că tranzacţiile cu acţiuni ale SIFI Imobiliare nu au fost realizate de societate şi nici de persoanele afiliate societăţii şi de aceea a notificat ASF. SIF1 precizează în rapoartele lunare cu privire la diferenţele de valoare ale participaţiei SIFI Imobiliare.

ZF a solicitat un punct de vedere şi de la SIF Banat Crişana, dar până la închiderea ediţiei din 11 august, societatea nu a răspuns la solicitare. SIF1 Banat Crişana are o capitalizare de 1,1 miliarde de lei, iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au depreciat cu 22% pe un rulaj de tranzacţionare de 57 mil. lei. Pe de altă parte SIFI Imobiliare are o valoare de piaţă de 1,8 miliarde de lei iar în 2020 acţiunile s-au apreciat cu 81% pe un rulaj de 1.056 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.