Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți adolescenți s-au filmat dând foc unui câine și au postat imaginile pe internet

Imagini șocante înregistrate în Buzău. Mai mulți adolescenți s-au filmat dând foc unui câine și au postat imaginile pe internet. Acum sunt cercetați penal. E vorba de copii cu vârste cuprinse intre 13 și 16 ani. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional, potrivit stiri.tvr.ro.

Incidentul șocant a avut loc în comuna Mărăcineni din Buzău. Doi adolescenți au stropit cățelul care le păzea curtea cu acetonă și i-au dat foc. Al treilea a filmat. S-au amuzat cu toții în timp ce bietul animal, transformat într-o bilă de foc, alerga speriat pe stradă. Au considerat fapta demnă de ispravă și au postat Imaginile pe o rețea de socializare.

În urma apariției filmuletului, mai multe persoane au fost indignate și au cerut implicarea autorităților. Polițiștii i-au chemat pe adolescenți la audieri în prezența părinților.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, cu privire la acte de cruzime fața de animale, polițiștii din cadrul secției de poliție rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Animalul chinuit a fost preluat de o asociație care îi acorda în continuare îngrijiri.

Marius Kirica, președintele Asociației "Kola Kariola": Surprinzător, dar este într-o stare foarte bună! Nu i-a fost afectată deloc pielea. Se vede că nu doar o dată a fost traumatizat: se pune pe burtă, se linge pe bot, începe şi tremura necontrolat, astea sunt semne clare de traume. Lucrurile astea se întâmplă doar pentru faptul că nu avem o lege care să pedepsească mai aspru aceste personaje care schingiuiesc sau ucid animale.

După ce își va reveni complet, cățelul va fi sterilizat, deparazitat și vaccinat, și propus spre adopție unui iubitor de animale. Ancheta va continua în acest caz.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce un căţel a fost incendiat în judeţul Buzău de trei adolescenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.