Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți bucureșteni au fost înșelați de trei bărbați care cumpărau telefoane: metoda era una inedită

VideoHire
vorbeste la telefon

Trei bărbați au înșelat mai mulți bucureșteni care postau pe site-uri de profil că vând telefoane mobile second hand cu valoare ridicată. Sub pretextul că cel ce cumpără e plecat din țară, unul dintre ei se întâlnea cu vânzătorul pentru a lua telefonul iar ordinul de plată oferit era, de fapt, fals, arată Mediafax.

În perioada iunie-iulie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 13 Poliție, cu sprijinul colegilor din cadrul Secțiilor 9, 11 și 12 au documentat activitatea infracțională a celor trei bărbați, acuzați de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că aceștia contactau telefonic diverse persoane, ce ofereau spre vânzare telefoane mobile cu valoare ridicată, pe site-uri de vânzări și sub pretextul că sunt plecați în străinătate, dar doresc achiziționarea telefonului pus la vânzare de către persoanele vătămate le-ar fi determinat să se întâlnească cu unul dintre ei, care s-ar fi prezentat ca fiu al celui care contacta persoana vătămată telefonic și după ce ar fi arătat victimei un ordin de plată contrafăcut, reprezentând plata telefonului mobil prin virament bancar, le determinau pe acestea să le înmâneze telefoanele mobile, fără ca persoanele vătămate să primească sumele de bani promise”, spun reprezentanții Poliției Capitalei.

Sunt cercetate 8 opt astfel de fapte, prejudiciul ridicându-se la 26.000 de lei.

Cei trei bărbați duceau telefoanele obținute fraudulos să fie valorificate la diverse case de amanet, iar o parte din ele au fost identificate.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru a se stabili întreaga activitate infracțională, cei trei fiind în arest la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.