Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi clujeni şi un francez au pornit pe jos spre Bucureşti pentru a ajunge la protestul organizat în 20 ianuarie

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste 17.12.2017

Câţiva clujeni, însoţiţi de un cetăţean francez, vor parcurge pe jos aproximativ 450 de kilometri, pentru a ajunge în 20 ianuarie în Bucureşti, unde vor să participe la protestul anunţat faţă de modificarea legilor Justiţiei. Protestatarii - care au plecat miercuri din Cluj-Napoca - le transmit oamenilor să li se alăture pe traseu, cel puţin o parte din drum, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Legea anti-propaganda rusă în Moldova, cea care i-a adus SUSPENDAREA lui Dodon, PROMULGATĂ de preşedintele Parlamentului

Iniţiatorul “Marşului Speranţei” este Sorin Bobiş, un horticultor în vârstă de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent şi la Revoluţia din 1989, când avea 23 de ani.

Sorin Bobiş are cinci copii, iar unul dintre ei, un băiat de 18 ani, îl va însoţi pe traseu. Din grup mai fac parte doi nevăzători şi un cetăţean francez, stabilit de mai mulţi ani în ţară, fiind căsătorit cu o româncă.

Miercuri, înainte de plecare, Sorin Bobiş le-a declarat jurnaliştilor că a ales această formă de protest, de a parcurge pe jos drumul până în Capitală, pentru a le atrage atenţia în primul rând bucureştenilor, pe care îi invită în număr mare la protestul care va fi organizat în 20 ianuarie faţă de modificarea legilor Justiţiei.

“Dacă noi putem face un efort de a merge 10 – 11 zile pe jos, bucureştenii pot coborî din blocuri în ziua protestului şi să ni se alăture. Aveam 23 de ani când am participat la Revoluţia din 1989, iar acum simt că ce am câştigat atunci s-a pierdut pe drum”, a spus iniţiatorul “Marşului Speranţei”.

Grupul său ar urma să parcurgă pe jos 450 de kilometri, iar pe traseu sunt aşteptate să li se alăture şi alte persoane. “Avem deja stabilite întâlniri cu susţinători din diferite oraşe, iar unii vor parcurge o parte din traseu alături de noi”, a spus Bobiş.

Francezul participant la protest, care se ocupă de agricultură în Cluj, poartă steagul ţării sale şi a spus că a simţit nevoia să se alăture grupului pentru că trăieşte de 15 ani în România şi doreşte “să meargă ţara pe drumul cel bun”. “În general, corupţia e problema în România. De aceea se mişcă greu totul. De când sunt aici au fost schimbări, dar nu destul de repede. De exemplu, nu se fac autostrăzi, foarte greu se mişcă”, a spus bărbatul.

Protestatarii merg spre Bucureşti doar cu sacoşele în care au mâncare, steaguri şi un banner pe care scrie: “Marşul Speranţei. Toţi pentru Justiţie cu fiecare pas. De la Cluj la Bucureşti”.

Traseul grupului include oraşele Turda, Târgu-Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti şi Bucureşti.

Un protest de amploare este anunţat în Capitală pentru sâmbătă, 20 ianuarie, în Piaţa Universităţii, fiind chemaţi manifestanţi din toată ţara, acţiunea fiind intitulată "Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”. "Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga ţară să se alature protestelor din Bucureşti. Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieşim mulţi, o dată. Propunem un marş Piaţa Universitatii - Piaţa Unirii - Fântâni - Parlament, cu vizite la instituţiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.