Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți oficiali ai Sf. Scaun au primit distincții ale României din partea Președintelui Iohannis

vaticannews
Liviu Petru Zapirtan paolo ruffini

În contextul vizitei de rămas bun, efectuată joi, 22 aprilie 2021, la papa Francisc, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, a înmânat diverse distincții conferite de președintele Iohannis unor oficiali ai Sfântului Scaun care au contribuit la dezvoltarea relațiilor diplomatice bilaterale. Printre aceștia se află arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic la București, dr. Paolo Ruffini, prefectul Departamentului pentru comunicare, și monseniorul Ionuț Paul Strejac, oficial al Secției pentru Raporturile cu Statele, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

22 aprilie 2021 – Vatican News. Mai mulți oficiali ai Sfântului Scaun, printre care se află și prefectul Departamentului nostru de comunicare, au primit joi, 22 aprilie 2021, distincții conferite de președintele României, Klaus Iohannis, pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor diplomatice bilaterale, informează cotidianul L’Osservatore Romano.

Ceremonia de înmânare a distincțiilor României a avut loc în contextul vizitei de rămas bun efectuată în aceeași zi la papa Francisc de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, prof. Liviu-Petru Zăpîrțan, și s-a desfășurat în Sala Audiențelor de la cea de-a două Lojă a Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului.

Distincțiile conferite de președintele României, Klaus Werner Iohannis, au avut ca motivație contribuția respectivilor oficiali ai Sfântului Scaun la dezvoltarea relațiilor diplomatice bilaterale din ultimii ani.

Astfel, au fost decorați cu ordinul ”Steaua României” în grad de Mare Ofițer arhiepiscopul Edgar Peña Parra, substitut al Secretariatului de Stat, iar în grad de Ofițer al aceluiași ordin, monseniorul Miroslaw Stanislaw Wachowski, sub-secretar al Secției pentru Raporturile cu Statele, și monseniorul Joseph Murhpy, șeful protocolului.

De asemenea, au primit distincția ”Steaua României” în grad de Cavaler monseniorul Mauricio Rueda Beltz, sub-secretar pentru Personalul cu rol diplomatic al Sfântului Scaun, și monseniorul Ionuț Paul Strejac, oficial al Secției pentru Raporturile cu Statele.

Distincția ordinului ”Serviciu Credincios” în grad de cavaler a fost conferită monseniorului Daniel Pacho, oficial al Secției pentru Raporturile cu Statele, în timp ce distincția ordinului ”Meritul Cultural” în grad de Comandor a fost conferită prof. dr. Johan Ickx, director al Arhivei Istorice a Secției pentru Raporturile cu Statele.

Distincția ordinului ”Serviciu Credincios” în grad de Ofițer a fost conferită prefectului Departamentului pentru comunicare, dr. Paolo Ruffini.

În cadrul ceremoniei, au mai primit distincții alți doi oficiali, absenți datorită misiunii de nunțiu apostolic: arhiepiscopul titular Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic la București, căruia i-a fost conferită distincția ordinului ”Serviciu Credincios” în grad de Mare Cruce, și arhiepiscopul titular Paolo Borgia, fost asesor al Secretariatului de Stat, care a primit distincția ordinului ”Steaua României” în grad de Ofițer. Cei doi oficiali absenți urmează să primească distincțiile României la sediul respectivelor misiuni diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.