Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai puţin de 20% din alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat la urne, până la ora 13.00

facebook.com
alegeri moldova

Mai puţin de 20% din alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat la urne, până duminică la prânz, în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar, potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), conform Agerpres.

Prezenţa la vot la nivel naţional, la ora 13:00, era de 18,94%, numărul votanţilor fiind de 161.450, dintr-un total de 839.239 alegători înscrişi pe listele electorale.

În municipiul Bălţi, şi-au exprimat dreptul de vot 11.737 persoane, ceea ce reprezintă doar 11,71% din totalul potenţialilor votanţi.

În acelaşi timp, în municipiul Ungheni, au votat doar 4.451 persoane, adică 15,71% din electorat, iar în municipiul Edineţ au ieşit la vot 2.451 reprezentând 15,4% din totalul alegătorilor.

De asemenea, în municipiul Comrat din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia au participat la vot, până la ora 13:00, doar 4.001 persoane, ceea ce înseamnă 18,7% din totalul populaţiei cu drept electoral.

În suburbiile municipiului Chişinău, prezenţa la vot era de 15,92%.

Populaţia cu drept de vot din 273 de localităţi din Republica Moldova se prezintă duminică la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Al doilea tur de scrutin este organizat după ce, în urmă cu două săptămâni, la 5 noiembrie, niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a obţinut majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

Potrivit legislaţiei electorale din Republica Moldova, în turul al doilea, alegerile sunt declarate valabile dacă la acestea participă cel puţin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale din acea localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.