Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai rău ca în România: Circa 60.000 de oameni au participat la parada Pride de la Praga

bbc.co.uk
gay lgbtq europride

Circa 60.000 de oameni au participat sâmbătă la parada anuală Pride de la Praga, demonstrând pentru mai multe drepturi pentru homosexuali, lesbiene şi persoanele transgender (LGBT+), a informat poliţia, citată de dpa.

Mulţi dintre participanţi era înfăşuraţi în steaguri în culorile curcubeului şi purtau costume colorate. La parada anuală au participat de asemenea politicieni proeminenţi, între care ministrul de interne, Vit Rakusan, şi ministrul de externe, Jan Lipavský, scrie agerpres.ro.

Parada plină de culoare a fost însoţită de o numeroasă prezenţă poliţienească, dar nu s-au produs incidente. Circa o duzină de contramanifestanţi au agitat la trecerea paradei steaguri cu sloganuri precum "Republica Cehă nu este Sodoma", relatează dpa.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex este o chestiune dezbătută în prezent în Republica Cehă. O lege care ar face posibilă o astfel de uniune a trecut în primă lectură prin Camera Deputaţilor la sfârşitul lui iunie.

Observatorii politici din Praga susţin însă că majoritatea necesară pentru aprobarea legii este oscilantă. O amânare de luni de zile este anticipată.

Într-un sondaj la care au participat 834 de persoane efectuat de institutul CVVM în primăvară, 58% din respondenţi au fost favorabili legalizării acestui drept, 38% au fost împotrivă şi 4% sunt indecişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.