Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai rău ca în Wagner - Ministerul rus al Apărării își bate joc de deținuții pe care îi trimite pe front (NYT)

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Cotidianul american New York Times a publicat un amplu articol cu o relatare despre modul în care deținuții ruși luptă în Ucraina, acum că Ministerul Apărării, și nu PMC Wagner, se ocupă de recrutare.

Unul dintre foștii prizonieri, pe nume Alexander, a povestit reporterilor că unitatea sa adunată în grabă a fost trimisă la datorie lângă un râu din sudul Ucrainei, în cazul în care armata ucraineană ar fi încercat să îl traverseze.

El a spus că, după bombardamente și ambuscade, aproximativ 40 dintre cei 120 de oameni din unitatea sa au supraviețuit. Armata rusă încearcă acum să îi forțeze pe supraviețuitori să rămână pe câmpul de luptă atunci când le expiră contractele de șase luni, urmează relatările lui Alexander și ale altor prizonieri.

"Suntem trimiși la măcel. Nu suntem ființe umane pentru ei, pentru că suntem infractori", a declarat Alexander într-un mesaj vocal trimis reporterilor.

Contracte nerespectate

La fel ca și altor prizonieri recrutați, lui Alexander i s-a promis un salariu lunar de aproximativ 200.000 de ruble și libertatea la sfârșitul contractului de șase luni, o copie a acestuia a împărtășit-o ziarului.

Contractul unui alt prizonier includea în mod direct angajamentul de a rămâne în Ucraina încă un an după grațiere, ca ofițer militar profesionist.

Deținuții intervievați s-au plâns de plățile neregulate, care erau mult mai mici decât cele promise, precum și de imposibilitatea de a primi compensații pentru răni.

Unii foști deținuți au declarat că comandanții le-au ordonat să lase cadavrele celor morți pe câmpul de luptă, astfel încât acești luptători să fie trecuți pe lista celor dispăruți în misiune, iar rudele lor să nu trebuiască să fie despăgubite pentru moartea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.