Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI vrea o lege a pensiilor ca în Uniunea Europeană

click.ro
pensie

Modificările aduse legii pensiilor militare, Statutul poliţistului, relaţia dintre Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, prevenirea şi educaţia juridică în şcoli au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor dintre ministrul Carmen Dan, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

Potrivit unui comunicat MAI, în urma discuţiilor, organizaţiile membre ale CNMR şi-au exprimat susţinerea pentru demersurile Ministerului de Interne de întărire a autorităţii poliţistului atât în plan legislativ, cât şi al mijloacelor de protecţie personală.

Citește și: Anunț incendiar făcut de Volkswagen: Ce sumă uriașă oferă șoferilor care doresc să-și schimbe mașina

De asemenea, apreciind importanţa activităţii preventive şi a educaţiei juridice în unităţile de învăţământ, reprezentanţii CNMR vor prezenta conducerii ministerului, pentru evaluare şi consultare, elementele unui proiect intitulat ''Poliţia şcolilor''.

La propunerea CNMR, Ministerul Afacerilor Interne şi-a exprimat disponibilitatea de a participa într-un grup de lucru, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, care să analizeze actualele reglementări, competenţe şi suprapuneri în planul percepţiei publice dintre poliţiştii locali şi poliţiştii aparţinând Poliţiei Naţionale, se mai arată în comunicat.

Citește și: Televiziunile ar trebui să se cutremure! Ce lovitură le pregătește Facebook

Totodată, MAI şi CNMR vor întocmi în perioada imediat următoare o evaluare privind criteriile şi condiţiile de pensionare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi avut în vedere în raport cu legislaţia actuală din România.

O altă temă ridicată a reprezentat-o fenomenul migraţionist.

Citește și: Olguța Vasilescu face marele anunț! Cum va arăta noua lege a pensiilor și ce corecții se vor face

''În cadrul discuţiilor, domnul Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR, a atenţionat asupra riscului fenomenului migraţionist care se poate dezvolta în perioada următoare la frontiera de Sud-Vest, precum şi despre importanţa motivării poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Cele două părţi au convenit ca discuţiile din perioada următoare să includă şi aspecte care privesc dimensiunea de relaţii internaţionale, în condiţiile în care MAI are o reţea de ataşaţi de afaceri interne care asigură cooperarea poliţienească în cazurile care privesc cetăţenii români din străinătate'', adaugă sursa citată.

Citește și: BNR spune ADEVĂRUL despre programul Prima Casă – declarații șocante .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.