Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a decis! În Republica Moldova se va înființa 'Patriot' - Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei

YouTube
Maia Sandu

O nouă instituție ar urma să apară în Republica Moldova. Este vorba despre un Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit generic Patriot. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă, conform deschide.md.

Cel mai bun antidot împotriva războiului informațional e dezvoltarea rezistenței cetățenilor la faptele reale. Azi anunț inițiativa legislativă de a crea o instituție care să combată propaganda și să apere cetățenii de manipulare. Voi propune Parlamentului crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit Patriot. Instituția va avea două responsabilități de bază: să transmită informații veridice către cetățeni și să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea” a declarat șeful statului moldovean.

Potrivit ei, textul inițiativei legislative va fi publicat mâine pe site-ul Președinției pentru consultări, iar până la finalul lunii iunie va fi trimis în Parlament.

Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva R. Moldova. Vor invoca dreptul la libertatea de exprimare. Dar acest drept nu poate fi un paravan pentru minciună și intoxicare. Eu am încredere în R. Moldova, sunt sigură că avem șansa să construim un stat european, vreau ca și cetățenii să aibă încredere în R. Moldova” a conchis președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a notat că R. Moldova a fost supusă șantajului, embargourilor, hoției și dezinformării în mod constant în ultimii 30 de ani, atacurile venind de la Moscova. Totuși, potrivit ei, se găseau trădători și în R. Moldova, care fac jocurile Kremlinului de a întoarce statul în zona sa de influență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.