Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a decis să candideze pentru un nou mandat în funcția de președinte al Republicii Moldova

Presedintia Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că intenționează să candideze pentru un nou mandat în 2024 şi s-a angajat să îndeplinească misiunea de integrare europeană, informează site-ul serviciului de presă al preşedinţiei moldovene.

La trei ani de la preluarea mandatului, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat și a cerut Parlamentului să organizeze un referendum, a menționat serviciul de presă. După cum a subliniat președintele Republicii Moldova, în urmă cu câțiva ani autoritățile țării, împreună cu cetățenii, au pornit pe calea transformării Republicii Moldova într-o țară mai bună.

"În cei trei ani de mandat, am reușit împreună cu cetăţenii să menținem pacea acasă, să consolidăm independența țării, avem un Guvern și am început negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană și este necesar să spunem clar întregii țări ce cale alegem pentru Republica Moldova. Cer parlamentului să inițieze organizarea unui referendum în toamna anului viitor, în care votul cetățenilor va fi decisiv" - a subliniat Maia Sandu.

Chișinăul va trebui să facă mulți pași importanți în cadrul misiunii sale de integrare europeană, a adăugat ea și a dat asigurări că este pregătită să continue pe această cale, iar moldovenii îi vor acorda încredere pentru un nou mandat în 2024. Anterior, s-a anunţat că Maia Sandu riscă să piardă alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.