Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a fost învestită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Euronews
Maia Sandu

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a preluat oficial joi mandatul prezidenţial în timpul unei ceremonii de învestitură care a avut loc la Palatul Republicii, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Parlamentului şi Curţii Constituţionale, informează Radio Chişinău şi Deschide.md, potrivit Agerpres.

"Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei', a declarat Maia Sandu.

În discursul său de învestire, Maia Sandu a avut un mesaj dur la adresa deputaţilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi Platformei 'Pentru Moldova', criticând legile controversate votate de această majoritate parlamentară informală. "În plină criză, suntem supuşi din nou unui atac violent din partea corupţilor.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

Ce fel de deputaţi sunt cei care, în loc să aloce mai multe resurse pentru oameni, taie orice şansă a ţării de a obţine ajutoare externe pe timp de criză majoră?', a declarat noul preşedinte al Republicii Moldova.

Totodată, Maia Sandu s-a pronunţat din nou pentru alegeri parlamentare anticipate, subliniind că în parlament nu sunt 51 de deputaţi care să susţină un "guvern al poporului'.

'O să construim un stat în care hoţii stau la închisoare, nu la conducerea ţării', a mai declarat Maia Sandu în discursul său.

Maia Sandu este al şaselea preşedinte al Republicii Moldova. Anterior, această funcţie a fost deţinută de Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Vladimir Voronin, Nicolae Timofti şi Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.